Former Co-Operative Department Store, Coventry

The former Co-Operative department store is known and loved by the local population, having proudly served Coventry for over half a century. Locally listed as a product of the post-war bombing, it continues to be an integral part of the city’s fabric.

The early character of the building has been intentionally preserved and the requirements of the new embraced. The distinctive uniform style of post-war Coventry is still evident by retaining many elements of the original façade: colonnade, artwork by John Skelton, window design and the iconic co-operative lettering.

Internally, the building has been completely remodelled to provide luxury residential living with 63 new 1&2 bedroom dwellings, a private resident’s lounge, and sky terrace.

The scheme sets itself apart from other residential offerings by the insertion of an internal resident’s park. Created by removing large areas of three deep floor plates and retaining the structural grid with natural daylight allowed to flood the internal area through a new glazed, pitched roof above.

The immediate external street scene has been reinvigorated with the introduction of new café bars and restaurants creating a lively active frontage.

  •  
  •  
  •  
  •  

RIBA West Midlands Award 2019 Shortlisted

RICS West Midlands Award 2019.

Shortlisted in Residential Category

RICS West Midlands Award 2019.

Shortlisted in Commercial Category