Riverside Library

Riverside Library at The Council House was developed as part of a wider building refurbishment undertaken in collaboration with Derby City Council. It included the creation of a new open-plan office for the Department of Work and Pensions, a suite of high-specification meeting and secure interview rooms, and reconfiguration of the existing ground floor Reception. 

The library creates a new central learning hub at the heart of the Council’s flagship building, and includes a series of teaching spaces, two digital learning areas and an adaptable meeting/presentation space. The innovative shelving displays also allow the main reading areas to be easily re-configured to meet the requirements of a modern community/education space.

This is the second project undertaken by Corstorphine + Wright on the Grade 2 listed building. The original project, a full-scale transformation completed back in 2012, went on to win both the regional and national BCO awards in the Refurbishment category, and was the start of an ongoing relationship with Derby City Council.

  •  
  •  
  •  
  •