The Hub, Kent Science Park

Corstorphine + Wright was appointed by Trinity Investment to create a new central hub that will provide enhanced amenities to support the residents of Kent Science Park.

The Park is a unique business cluster on 22 hectares of land within the Thames Gateway growth area, it houses companies performing valuable work in biotechnology, pharmaceuticals, ICT, renewable energy technologies and contract research. The lack of amenities on site is seen as a limitation to attracting new companies to the park.

The new Hub building addresses the issue of insufficient amenity space, located at the heart of the Kent Science Park on the edge of the central landscaped Japanese Garden. The Hub aims to create a vibrant working environment allowing park users and visitors to easily interact.

The Hub is a 2-storey new build housing a café and management offices with meeting rooms. The building itself is simple in form, designed to encapsulate the spirit of technology and science in its modern appearance. The café space has split level dining; the main ground floor dining area is for every day use with the upper level available when required. The upper floor acts as breakout space for the meeting rooms and for dining at larger meetings and conferences.

The ground level has double height glass wall openings maximising daylight and connects to an external dining terrace. The building is designed to be used throughout the day so that informal or small meetings can take place. The management suite on the ground floor has its own reception space as well as offices and a meeting room. The upper floor is a series of meeting rooms that can be let by occupiers who don’t have those facilities in their own units.

By bringing all of these facilities together, it is intended to make the Hub building the heart of daily life at Kent Science Park and increase the feeling of community on the site.

  •  
  •  
  •